Cyklistické preteky

Cyklistické preteky

Mimoriadne opatrenia – africký mor ošípaných
Majstrovstvá SR a ČR v cestnej cyklistike - DOPRAVA !!

V dňoch 19.-20.6.2021 t.j. v sobotu a v nedeľu sa uskutočnia v Bánovciach nad Bebravou Spoločné majstrovstvá SR a ČR v cestnej cyklistike. S tým súvisia aj nasledovné dopravné obmedzenia:

Preteky štartujú v Bánovciach nad Bebravou a pokračujú cez obce Dežerice, Horňany, Bobot, Motešice, Krásna Ves, Timoradza a Podlužany. Táto trasa bude uzavretá:

v sobotu 19. júna v čase 8:00 – 12:00 a 14:30 – 18:30 h.,

v nedeľu 20. júna v čase 9:30 – 17:30 h. bez prestávky.

Obchádzkové trasy budú riadne vyznačené. Obmedzená bude aj autobusová doprava.

V sobotu dopoludnia štartujú kategórie Ženy a Juniorky, popoludní sa predstavia Juniori. Vyvrcholením podujatia sú preteky jednotlivcov s hromadným štartom v kategórii Muži Elite v nedeľu 20.6.2021. Slovenská a česká mužská špička absolvuje 7 okruhov v celkovej dĺžke 227,5 km.

Majstrovstvá SR a ČR v cestnej cyklistike sú zároveň kvalifikáciou na Olympijské hry v Tokiu. Na týchto pretekoch budú štartovať najzvučnejšie mená slovenskej a českej cestnej cyklistiky vrátane Petra Sagana, Juraja Sagana a Erika Bašku. Za českú stranu to bude Josef Černý, Jan Bárta, Zdeněk Štybar či Roman Kreuziger. Priamy prenos z pretekov a živé štúdio bude vysielať verejnoprávna RTVS v nedeľu 20.6. od 13.45 na dvojke.

Príďte povzbudiť našich najlepších cyklistov. Pripravený je aj bohatý sprievodný program.

Fanúšikov, ktorí prídu na preteky, prosíme, aby svoje autá parkovali mimo trate.

 

Viac informácií nájdete na www.majstrakcc2021.sk